Plaže

Przno

1. Pržno

Plaža pržno - udaljena je od apartmana nepunih 100 m. Pesak je izuzetno prijatne granulacije i prostire se i na samoj plaži i u moru. Na samoj plaži nalazi se staro ribarsko naselje sa palmama, čempresima i drugim rastinjem. Takodje na samoj plaži se nalazi više restorana i kafea. Posebno je interesantan zalazak sunca koje tokom jula i avgusta obasjava plažu čak do 19.30h. Plaža je u uvali, dugačka oko 350 m. i zaštićena je od vetra i talasa.

Przno
Przno

2. Miločer

Kraljičina plaža – udaljena je od apartmana samo 300 m prijatnim puteljkom koji vodi kroz šumu - arboretum u sastavu Miločerskog parka. Kraljičina plaža je jedna od najlepših uvala na celom Crnogorskom primorju, a najverovatnije i na celom Jadranu. Okružena je borovom šumom tako da na njoj vlada posebna mikro klima koja za vreme žege pruža blagi povetarac svežinu. More je predivne azurno plave boje, a pesak optimalne granulacije, prijatan za hodanje i sunčanje. Ovo je bila omiljena plaža kraljice Marije Karađorđević po kojoj je dobila i ime.

Przno
Przno

Kraljeva plaža - udaljena je od apartmana 500m. Kraljeva plaža se nalazi usred čuvenog Miločerskog parka u kome se nalazi bivša letnja rezidencija kralja Aleksandra Karađorđevića - sada hotel Miločer. Miločer predstavlja jedan od najlepših parkova i arboretuma na Jadranu. Pošumljen je primorskim četinarima među kojima se ističu kedrovi i čempresi, kao i drugom mediteranskom i suptropskom vegetacijom. Sama plaža je okrenuta ka Svetom Stefanu i pučini. Pokrivena je prirodno zaobljenim šljunkom koji se razlikuje po veličini idući od jednog do drugog kraja plaže.

Przno
Przno

3. Sveti Stefan

Udaljen je od naših apartmana 900m šetnje kroz Miločerski park. Zapravo, ona je sastavljena od dve plaže i peščane prevlake (koja je sada pretvorena u kameni nasip) , ostrvaca i utvrđenog gradića Sveti Stefan u kome se nalazi jedno od najlepših mondenskih letovališta na Jadranu. U blizini plaže smešteno je više restorana i kafea. Uz samu plažu nalazi se i mini šoping centar sa ronilačkim klubom , buticima i garažom.

Przno
Przno

4. Crvena glavica

Crvena glavica predstavlja kopleks manjih plaža u okviru istoimenog Nudističkog kampa. Plaže su raznovrsne, od peščanih do stenovitih, ima ih sedam i ukupne dužine su 500m a specifične su po pesku i stenama crvenkaste boje. U pozadini je kombinacija šume i prirodnih stena. Ovo je pravo mesto za uživanje u intimnosti i lepoti prirode.

Przno
Przno

5. Drobni pijesak

Drobni Pijesak je plaža udaljena oko 4 km od Pržna. Do nje se stiže čamcem ili stazom sa magistrale. Plaža je okružena suptropskim rastinjem i udaljena od svake civilizacije. Sredinom plaže protiče bistri hladni potok koji pruža svežinu i poseban, gotovo tropski ugođaj. Iza same plaže prostire se stenoviti predeo posebno pogodan za podvodni ribolov i pecanje. Do plaže vodi više turističkih brodića.

Przno
Przno

6. Kamenovo

Je udaljeno samo 700 m od naših apartmana u pravcu Budve. Plaža je smeštena u neposrednoj blizini Pržna od koga je odvojena kamenim rtom. Između Kamenova i Pržna nalaze se dve mini plaže pogodne za usamljenike. Plaža je izuzetne lepote, dužine 330 m. Pokrivena je peskom koji je odlične granulacije između krupnog peska i sitnog šljunka. Okrenuta je prema Svetom Stefanu i pučini.

Przno
Przno

7. Bečići

Ova plaza je udaljena od naših apartmana oko 5 km. Smatraju se jednom od najlepših i najvećih plaža u južnom delu Jadranskog mora. U pitanju je peščana plaža duga gotovo dva kilometra koja se pruža od rta Zavala do Đevištenja. Godine 1935. nagrađena je nagradom Zlatna palma.

Przno
Przno

8. Perazića Do

Plaža Perizića Do je smeštena u zalivu ispod manastira Reževići. To je mala, peščana plaža duga 40m. Pored plaže je smešten hotel As, kao i luka za male brodove. Uvučena je u dubokoj dolini. Odavde se šetališnom stazom može doći do Petrovca.

perazica-1
perazica-1

9. Petrovac

Je malo, ali veoma posećeno turističko naselje na Budvanskoj rivijeri. Udaljeno je oko 10 km od Pržna.

Przno
Przno